Piiriohje

Kymenlaakson Partiopiiri kutsuu kaikkia yli 12-vuotiaita partiolaisia partiotaitojen kevät-SM-kisaan tekemään tieteellisiä kokeita ja testaamaan taitoja. Kisassa on oranssin ja vihreän sarjan lisäksi violetti sarja sisupartiolaisille ja kirjava sarja samoajaikäsille ja tätä vanhemmille.

llmoittautuminen

Ilmoittautuminen alkaa 1.3.2018 ja päättyy 6.5.2018. Vartionjohtaja ilmoittaa vartionsa kilpailuun Kuksan kautta. Ilmoittautumislinkki löytyy kilpailun nettisivulta ja tämän ohjeen lopusta. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista 13.5. saakka.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SP:n 1.8.2009 voimaan tulleita partiotaitokilpailujen sääntöjä sekä oranssin ja vihreän sarjan ikärajoja koskevaa sääntömuutosta (sääntömuutoskokeilu 7 §, voimassa 1.4.2013 alkaen).

Oranssin ja vihreän sarjan lisäksi kilpailussa on sisusarja sekä samoajaikäisille ja sitä vanhemmille partiolaisille tarkoitettu kirjava sarja. Näissä sarjoissa kilpailijoiden ikää ei ole rajattu. Kilpailuvartion jäsenten ei tarvitse kuulua samaan lippukuntaan, mutta vartio voi edustaa vain yhtä lippukuntaa. Sisusarjan ja kirjavan sarjan tuloksia ei huomioida piirien välistä mestaruutta ratkottaessa

Kilpailijoiden jäsenkortit ja henkilöllisyystodistukset tarkistetaan kilpailupaikalla.

Sarjajako

Oranssi ja vihreä sarja

Oranssissa sarjassa kilpailevat tyttövartiot, vihreässä sarjassa poika- ja sekavartiot. Kilpailureitin pituus on enintään 9 km. 

Kilpailuvartio koostuu viidestä 12-17 -vuotiaasta jäsenestä. Kilpailuvartion yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 73 vuotta (sääntömuutoskokeilu 7 §, voimassa 1.4.2013 alkaen). Ikä lasketaan kilpailuvuoden kuluessa täytetyin vuosin eli ikä on kilpailuvuosi miinus syntymävuosi.

Kirjava sarja

Kirjava sarja on tarkoitettu samoajaikäisille ja sitä vanhemmille partiolaisille. Kilpailuvartiossa on 3-5 jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten ei tarvitse kuulua samaan lippukuntaan, mutta vartio voi edustaa vain yhtä lippukuntaa. Kirjava sarja ei ole mestaruussarja, eikä osallistujilla ole oikeutta jättää tarkistuspyyntöjä tai vastalauseita.

Violetti sarja

Sisuvartiot kilpailevat violetissa sarjassa. Sarjassa noudatetaan SP:n 1.8.2009 voimaan tulleita partiotaitokilpailujen sääntöjä soveltuvin osin. Kilpailuvartion koko on 2-6 kilpailijaa. Lisäksi vartiolla tulee olla mukanaan yksi vähintään 18-vuotias saattaja ja tarvittavat avustajat. Kilpailijoiden tulee olla vähintään 12-vuotiaita. Kilpailuvartion jäsenten ei tarvitse kuulua samaan lippukuntaan, mutta vartio voi edustaa vain yhtä lippukuntaa. Kilpailureitin pituus on noin 3 km ja reitti kulkee kaupunkialueella.

Osallistumismaksut

Osallistumismaksu on kaikilla sarjoilla 70€/vartio. Maksu laskutetaan vartion edustamalta lippukunnalta. Jälki-ilmoittautuneilta perittävä osallistumismaksu on kaksinkertainen. Osallistumismaksu sisältää kilpailussa jaettavan materiaalin, peseytymismahdollisuuden ja yhden lämpimän aterian maaliintulon jälkeen sekä lattiamajoituksen sitä tarvitseville kilpailua edeltävänä yönä.

Kilpailusta pois jäävien vartioitten osallistumismaksua ei palauteta, mutta piiri voi asettaa tilalle toisen vartion.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskuksena toimii Eskolanmäen koulu Kouvolassa osoitteessa Tasankotie 8, 45150 Kouvola.

Matkustaminen

Kilpailuvartioiden ja huoltajien toivotaan saapuvan kisakeskukseen piirien järjestämillä yhteiskuljetuksilla tai julkisia kulkuneuvoja käyttäen. Kouvolan matkakeskuksesta on kilpailukeskukselle matkaa 2km.

Huoltajat

Huoltajat ovat tervetulleita seuraamaan kilpailua. Huoltajapaketti maksaa 20€ ja se sisältää infotilaisuuden, tutustumiskierroksen rasteille, ruokailut, kahvit ja lattiamajoituksen.

Jokaisella vartiolla, jonka kaikki jäsenet ovat alaikäisiä, on oltava nimetty huoltaja. Sama henkilö voi huoltaa useampaakin vartiota. Kullakin piirillä tulee olla myös nimetty piirihuoltaja.

Linja-autonkuljettajille on kilpailukeskuksessa tarjolla maksuton lattiamajoitusmahdollisuus ilman patjoja ja vuodevaatteita. Majoitus pyydetään varaamaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli kuljettajalle halutaan myös ruokailut kilpailukeskuksessa, hänelle tulee varata huoltajapaketti.

Ruokailu

Kilpailujoille on tarjolla lämmin ateria kilpailukeskuksessa kilpailun jälkeen. Ilta- ja aamupalan voi varata ennakolta ilmoittautumisen yhteydessä hintaan 4€/ateria. Huoltajapaketti sisältää kaikki yleisaikataulun mukaiset ateriat.

Kiertopalkinnot

Vuoden 2017 kevätmestaruuskilpailussa kiertopalkinnot jaettiin seuraavasti:

Oranssi: Siili, Minkki, Pohjan Veikot ry, PP

Vihreä: Siili, Tampereen Eräpojat ry, Häme

Piirien välinen kilpailu: Järvi-Suomen partiopiiri

Kyseisiä piirejä pyydetään huolehtimaan kiertopalkintojen toimittamisesta kaiverrettuina kisakeskukseen. Jos kiertopalkintoja ei jostain syystä pystytä toimittamaan kisakeskukseen, pyydetään siitä ilmoittamaan.

Ennakko-ohje

Ennakko-ohje lähetetään sähköpostitse kilpailuvartioille, vartioita lähettäneille piireille, huoltajille ja tuomarineuvoston jäsenille viimeistään 6.5.2018. Ennakko-ohje julkaistaan samaan aikaan myös kisan Internet-sivuilla.Mikäli vartio haluaa ennakko-ohjeen paperisena, on siitä mainittava ilmoittautumisen yhteydessä.

Yleisaikataulu

Perjantai 18.5.2018

19.00 Kisakeskus avataan ja ilmoittautuminen alkaa

21.00-22.30 Iltapala

23.00 Ilmoittautuminen päättyy perjantain osalta, hiljaisuus

Lauantai 19.5.2018

6.00 Hiljaisuus päättyy

6.45 Ilmoittautuminen alkaa

6.45-8.00 Aamupala

8.00 Ilmoittautuminen päättyy

8.15 Avajaiset

8.30 Lähtö

Infotilaisuus ja kahvit kutsuvieraille ja huoltajille

13.30 alkaen Lounas

14.00 Ensimmäinen vartio maalissa

18.00 Viimeinen vartio maalissa

18.30 Palkintojenjako

20.00 Kisakeskus suljetaan

Yhteystiedot

Kilpailun Internet-sivut https://akatemia.webnode.fi/

Linkki Kuksan ilmoittautumiseen:

Joukkueet https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=19649

Huoltajat

https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=19673

Kilpailunjohtaja

Annika Ukkola

annika.ukkola@outlook.com

Järjestelysihteeri

Anniina Ukkola

anniina.ukkola@gmail.com

Valvoja

Ulla Suutari

ulla.suutari@gmail.com