Ennakko-ohje

Kaikki paitsi akateemisuus on turhaa!

Tervetuloa akateemiseen Kymenlaaksoon!

Vartionne on ilmoittautunut Kymenlaakson Partiopiirin järjestämään Suomen Partiolaisten päiväsarjojen kevätmestaruuskilpailuun Kouvolaan 19.5.2018. Päivän aikana mitellään partiotaidoissa eri tieteenaloja edustavien tehtävien parissa - tietenkin akateemisessa hengessä!

Kilpailun järjestäjä

Kymenlaakson Partiopiiri ry

www.kymenlaaksonpartiopiiri.fi

Yhteyshenkilöt

Kilpailunjohtaja Annika Ukkola

annika.ukkola@outlook.com

050 588 5564

Järjestelysihteeri Anniina Ukkola

anniina.ukkola@gmail.com

050 494 4428

Kilpailun kotisivut https://akatemia.webnode.fi/

Kilpailukeskus

Kilpailukeskuksena toimii Eskolanmäen koulu Kouvolassa osoitteessa Tasankotie 8, 45150 Kouvola.

Matkustaminen

Kilpailuvartioiden ja huoltajien toivotaan saapuvan kisakeskukseen piirien järjestämillä yhteiskuljetuksilla tai julkisia kulkuneuvoja käyttäen. Kouvolan matkakeskuksesta on kilpailukeskukselle matkaa 2km. Pysäköinti on mahdollista kilpailukeskuksen läheisyydessä pysäköintiin merkityillä alueilla.

Ilmoittautuminen

Vartiot ilmoittautuvat liitteenä olevalla ilmoittautumislomakkeella kilpailukeskukseen saavuttuaan. Ilmoittautuminen on mahdollista perjantaina klo 19.00-23.00 ja lauantaina klo 6.45-8.00. Kilpailukeskuksessa ilmoittautumisen yhteydessä tarkastetaan kaikkien joukkueen jäsenten vuoden 2018 SP:n jäsenkortit tai vastaavat asiakirjat sekä henkilöllisyystodistukset. Henkilöllisyystodistukseksi kelpaa esim. kelakortti tai passi.

Jos vartio on jollakin tapaa SP:n partiotaitokilpailujen sääntöjen vastainen, vartio kilpailee kilpailun ulkopuolella.

Ilmoittautumisen yhteydessä vartioille jaetaan kisamerkit sekä ennakolta tilatut aterialipukkeet.

Majoittautuminen

Kilpailukeskuksessa on mahdollisuus lattiamajoitukseen perjantaina saapuville vartioille ja huoltajille. Majoitus on järjestetty piireittäin. Oranssin ja vihreän sarjan majoittautuminen tapahtuu piirien vartioille nimeämien huoltajien valvonnassa. Vartiot opastetaan majoitustilaan ilmoittautumisen yhteydessä. Hiljaisuus alkaa perjantaina klo 23.00 ja päättyy lauantaina klo 6.00.

Yleisaikataulu

Perjantai 18.5.2018

19.00 Kisakeskus avataan ja ilmoittautuminen alkaa

21.00-22.30 Iltapala

23.00 Ilmoittautuminen päättyy perjantain osalta, hiljaisuus

Lauantai 19.5.2018

6.00 Hiljaisuus päättyy

6.45 Ilmoittautuminen alkaa

6.45-8.00 Aamupala

8.00 Ilmoittautuminen päättyy

8.15 Avajaiset

8.30 Lähtö

9.00 Sisuvartioiden ilmoittautuminen päättyy

9.30 Sisuvartioiden lähtö

10.00 Infotilaisuus kutsuvieraille ja lehdistölle

13.30 Lounas alkaa

14.00 Ensimmäinen vartio maalissa

18.00 Viimeinen vartio maalissa

18.30 Palkintojenjako

20.00 Kisakeskus suljetaan

Ruokailu

Kilpailijoille on tarjolla lämmin ateria kilpailukeskuksessa kilpailun jälkeen. Ennalta varatut ilta- ja aamupalakupongit vartio saa ilmoittautumisen yhteydessä. Ilta- ja aamupaloja voi ostaa kisakeskuksesta hintaan 5€/ateria. Huoltajapaketti sisältää kaikki yleisaikataulun mukaiset ateriat.

Peseytyminen ja tavarasäilytys

Kilpailun jälkeen vartioilla on mahdollisuus peseytyä viereisessä uimahallissa.

Kilpailijat voivat jättää peseytymisvälineet ja vaihtovaatteet ennen kilpailua kilpailukeskukseen tavarasäilytykseen. Tavarasäilytyksellä ei ole jatkuvaa vartiointia.

Arvotavarat voi jättää säilytettäväksi info-pisteeseen (kilpailukeskusilmoittautuminen), mistä ne voi noutaa kilpailun jälkeen.

Kilpailureitit ja kartat

Kilpailun yleiskarttana käytetään suunnistuskarttaa (1:10 000). Lisäksi suunnistustehtävissä käytetään erikoiskarttoja. Omien karttojen käyttö on kielletty.

Reitti kulkee yleisillä ulkoilualueilla, joten vartioiden on otettava huomioon muut reittien käyttäjät.

Kilpailureitin pituus on oranssilla, vihreällä ja kirjavalla sarjalla noin 7,5 km ja violetilla sarjalla (sisut) noin 2 km.

Vaellusrasteilla on käytävä annetussa järjestyksessä. Rastin väliin jättäminen tulkitaan keskeyttämiseksi.

Eksyminen ja keskeyttäminen

Kilpailureitti kulkee yleisiä teitä ja ulkoilupolkuja pitkin. Eksymistapauksessa ottakaa suunta länteen tai pohjoiseen, missä tulette asutusalueelle.

Jos vartio tai joku sen jäsenistä päättää keskeyttää kilpailun, on sen ilmoittauduttava lähimmälle rastille. Keskeyttänyt vartio tai jäsen huolehtii itse kulkemisesta kilpailukeskukseen erityistapauksia (esim. loukkaantuminen) lukuun ottamatta. Keskeyttäneiden vartioiden on ilmoittauduttava infopisteellä välittömästi kilpailukeskukseen saavuttuaan. Loukkaantumistapauksissa päätöksen vartion jatkamisesta kilpailussa tai sen ulkopuolella tekee tuomarineuvosto. Vaellusrastin väliin jättäminen tulkitaan kilpailun keskeyttämiseksi.

Varusteluettelo

Kaikilla kilpailijoilla tulee olla mukanaan

Henkilökohtaiset varusteet:

Henkilöllisyystodistus (kelakortti, passi tms.)

Vuoden 2018 SP:n jäsenkortti tai vastaava asiakirja

Peseytymisvälineet

Vaihtovarusteet

Partiohuivi (pidettävä näkyvillä koko kilpailun ajan)

Puukko

Muki

Tulitikut

Ensiside tai vastaava

Kynä

Pieni maalipensseli (vain violetti)

Vartiokohtaiset varusteet:

Saha

Rautasaha

Kirves (ei violetti)

Vasara (ei violetti)

EA-pakkaus (sis. ainakin leveä sideharsorulla, ideal-side, laastaria ja sidetaitoksia)

Valaisin

Spriiliukoinen tussi

Keitin (sis. 2 kattilaa ja paistinpannu) ja polttoaine

2 lautasta

Vartion nimilappuja 2kpl (vartion nimi, numero ja sarja)

Karttasuojus

Mitta

Kompassi

Käsipora ja puuporanterä 6mm

Ristipääruuvimeisseli

Teippiä (esim. ilmastointiteippi tai maalarinteippi)

Litteä paristo (ei violetti) *ks. kuva sivun alla

Sivuleikkurit (ei violetti)

Tyhjä 0,5l muovipullo

Kello

Hiomapaperia

Valinnaisena lisäksi:

Toinen saha (toinen sahoista mielellään timpurin saha)

Leikkuulauta

Kuorimaveitsi

Kaikki terävät työkalut on kuljetettava mukana hyvin suojattuina. Vartion on itse kuljetettava varusteensa kilpailun lähdöstä maaliin asti, ellei tehtäväkäskyssä toisin mainita tai rastimies anna muita ohjeita.

Kielletyt varusteet

Matka- ja radiopuhelimien ja GPS-paikantimien sekä akku- ja sähkökäyttöisten porakoneiden käyttö ja hallussapito kilpailun aikana on kielletty. Kilpailijoiden omien karttojen ja lunttien ja muiden kirjallisten lähdemateriaalien käyttö ja hallussapito on kielletty.

Havaittu kiellettyjen varusteiden käyttö aiheuttaa vartion kyseisen tehtävän tai koko kilpailusuorituksen hylkäämisen tuomarineuvoston harkinnan mukaan.

Kielto ei koske sinetöitynä mukana kulkevaa turvapuhelinta.

Turvapuhelin

Vartio voi halutessaan kuljettaa kisan aikana mukana turvapuhelimena matkapuhelinta, joka on sammutettu ja sinetöity ennen lähtöä infopisteessä. Sinetöinti tarkistetaan vartion ilmoittautuessa maaliin. Rikkoutunut sinetti voi johtaa vartion hylkäämiseen.

Rastit

Rastit on merkitty karttoihin ympyrällä ja rastin numerolla. Maastoon rastit on merkitty oranssi-valkoisilla rastilipuilla ja kylteillä, joissa lukee rastin nimi. Tehtävärasteilla on käytävä annetussa järjestyksessä. Rastin väliin jättäminen tulkitaan keskeyttämiseksi.

Rastille saavuttuaan vartio ilmoittautuu rastipisteessä. Ilmoittautumispiste on merkitty I-tunnuksella. Rasteilla olevat erilliset poistumispisteet on merkitty P-tunnuksella. Rastin sulkeutumisen jälkeen rastipaikalle jätetään rastitunnuksella merkitty rastilippu. Rastit suljetaan vasta jokaisen vartion suoritettua rastilla olevat tehtävät.

Lähtö ja avajaiset

Avajaiset pidetään kilpailukeskuksen etupihalla lauantaina klo 8.15. Vartiot osallistuvat avajaisiin varusteineen. Avajaisten jälkeen siirrytään suoraan lähtöpaikalle.

Violetin sarjan avajaiset ja lähtö on kilpailukeskuksen etupihalla klo 9.30.

Kilpailuaika

Kilpailuaika on Suomen virallinen aika.

Kilpailunumerot

Jokainen vartio valmistaa itselleen kilpailunumeron. Numeroitten on oltava vähintään 12 cm korkeita. Vartion numero selviää ilmoittautuneiden vartioiden listasta.

Kilpailunumero kiinnitetään vaatteisiin vartion parhaaksi katsomalla tavalla. Se on pidettävä näkyvillä koko kilpailun ajan.

Järjestäjien tunnukset

Kilpailun järjestäjät tunnistaa käsivarsinauhasta sekä nimikyltistä. Kilpailijoiden edustajalla on päällään huomioliivi.

Tehtävien ilmoittaminen

Tehtäväkäskyt ja muut kilpailussa jaettavat asiakirjat ovat suomenkielisiä. Ruotsinkieliset vartiot saavat yhden minuutin lisää tehtäväkäskyjen lukuaikaa. Vartion on merkittävä jokainen vastuslomakkeensa nimellään, numerollaan ja sarjallaan. Työsuoritukset merkitään vartion nimilapulla.

Suoritusaika sekä aika- että aika- ja taitotehtävissä alkaa tehtäväkäskyn annosta ellei tehtäväkäskyssä toisin ilmoiteta. Määräajassa suoritettava tehtävä on luovutettava arvosteltavaksi ajan kuluessa. Ajan ylitys johtaa tehtävän hylkäämiseen tai pisteiden menetykseen tehtäväkäskyssä mainitulla tavalla.

Kilpailusta hylkääminen

Vartion jäsenen loukkaantumisen vuoksi vajaalukuiseksi tuleva vartio saa jatkaa kilpailua joko kilpailussa tai sen ulkopuolella. Päätöksen tekee tuomarineuvosto. Vajaalukuisuus ei merkitse kilpailun keskeyttämistä.

Määräykset, joiden rikkominen kilpailun aikana johtaa vartion koko kilpailun hylkäämiseen:

  • Vartio ei saa jakaantua kilpailun aikana ellei tehtäväkäskyssä toisin mainita.
  • Lunttien ja omien kirjallisten materiaalien käyttö ja hallussapito kilpailun aikana on kielletty.
  • Vartioiden välinen yhteistyö tehtävissä ja ulkopuolisen avun käyttö tehtävien aikana on kielletty.
  • Vartioiden huoltaminen kilpailun aikana on kielletty. Huoltajan liikkuminen maastossa huoltajaohjelman ulkopuolella voi johtaa häneen yhdistettävissä olevien vartioitten hylkäämiseen kilpailusta.
  • Omien karttojen, matkapuhelimien ja kiellettyjen varusteiden käyttö ja hallussapito kilpailun aikana johtaa vartion koko kilpailun hylkäämiseen.

Tuomarineuvosto voi hylätä vartion koko kilpailun myös silloin, jos vartion tai sen jäsenen havaitaan menetelleen partiohengen vastaisesti tai rikkoneen sääntöjä tai sillä on tavallista enemmän ennakkotietoa kilpailusta.

Määräykset, joiden rikkomisesta kilpailun aikana tuomarineuvoston on harkittava vartion hylkäämistä kilpailusta:

  • Tulen teko, polttopuiden ottaminen, viljelysten ylittäminen, piha-alueilla kulkeminen ja puiden kaataminen ilman erillistä lupaa on kielletty.
  • Vartio kuljettaa kilpailuvarusteet mukanaan lähdöstä maaliin.
  • Tehtävärasteilla on käytävä annetussa järjestyksessä.

Tehtäväsuorituksen hylkääminen

Tehtäväkäskyssä ja ennakko-ohjeessa kiellettyjen varusteiden käyttö tehtäväsuorituksen aikana johtaa vartion kyseisen tehtäväsuorituksen hylkäämiseen. Myös muu tehtäväkäskyn hengen vastainen suoritus voi johtaa tehtäväsuorituksen hylkäämiseen. Päätöksen asiasta tekee tuomarineuvosto.

Vartioiden esiintyminen

Kilpailuvartioilta odotetaan partiomaista käytöstä kilpailussa ja kilpailukeskuksessa. Partiohuivia pidetään kaulassa koko kilpailun ajan sekä kilpailukeskuksessa. Toimitsijoiden ja rastimiesten ohjeita ja määräyksiä on noudatettava.

Tupakointi on kielletty rasteilla kilpailun aikana. Kilpailukeskuksessa on merkitty tupakointipaikka, jossa tupakointi on sallittua vain yli 18-vuotiaille.

Kilpailumaaston teillä on varottava muuta liikennettä. Teiden ylityksessä on noudatettava erityistä varovaisuutta.

Tulosten julkaiseminen

Tulokset ovat näkyvillä kilpailukeskuksessa sekä kilpailun Internet-sivuilla. Palkintojenjako pidetään valvojien hyväksyttyä tulokset ja valitusajan kuluttua umpeen. Arvioitu aika on noin klo 18.30. Tulosluettelo lähetetään vartioille sekä vartioita lähettäneille piireille ja huoltajille kahden viikon kuluessa kilpailusta.

Tarkistuspyynnöt ja vastalauseet

Kilpailuvartio voi tehdä tarkistuspyynnön vartion omien tulosten tarkistamiseksi. Tarkistuspyynnöllä ei voida vaatia tehtävän hylkäämistä. Tarkistuspyyntö esitetään kirjallisena tuomarineuvoston kilpailijoiden edustajalle.

Tehtävien oikeat vastaukset ja mallikappaleet ovat esillä kilpailukeskuksessa.

Vastalause kilpailujen järjestelyjä, kilpailijoita ja tehtävien arvostelua vastaan on jätettävä tuomarineuvoston puheenjohtajalle viimeistään puolen tunnin kuluttua siitä, kun valvojan hyväksymät sarjan kaikkien tehtävien tulokset on julkaistu.

Vastalause tarkistettua tulosluetteloa ja arvostelua vastaan on postitettava tuomarineuvoston puheenjohtajalle viimeistään viikon kuluessa tulosluettelon postileiman päiväyksestä.

Vastalause on tehtävä kirjallisesti. Vastalauseen voi esittää vain kilpailuvartio. Vastalausemaksu on puolet osanottomaksusta ja se tulee maksaa jätettäessä vastalause tuomarineuvoston pj:lle tai vastalausetta postitettaessa kilpailutilille.

Vastalausemaksu palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Maksu voidaan palauttaa myös muulloin, jos tuomarineuvosto katsoo sen aiheelliseksi.

Säännöt ja määräykset

Kilpailussa noudatetaan Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry:n partiotaitojen suomenmestaruuskilpailujen 1.8.2009 voimaan tulleita partiotaitokilpailujen sääntöjä sekä oranssin ja vihreän sarjan ikärajoja koskevaa sääntömuutosta (sääntömuutoskokeilu 7 §, voimassa 1.4.2013 alkaen).

Kaikki terävät työkalut on kuljetettava mukana hyvin suojattuina. Partiohuivi on pidettävä näkyvillä koko kilpailun ajan. Kilpailijoiden on tunnettava SP:n turvallisuusmääräykset.

Kirjava ja violetti sarja

Sääntöjen määräämien sarjojen lisäksi kilpailussa on mukana ylimääräisenä kirjava ja violetti sarja. Kirjavan ja violetin sarjan vartioiden tuloksia ei oteta mukaan piirien välistä mestaruutta ratkottaessa.

Koska kyseessä on etupäässä oranssin ja vihreän sarjan kilpailu, ovat näiden sarjojen vartiot etusijalla mm. jonotustilanteissa.

Huoltajat ja yleisö

Kymenlaakson Partiopiiri toivottaa huoltajat, kutsuvieraat ja muun yleisön tervetulleeksi seuraamaan kilpailua.

Avajaisten jälkeen on mahdollista seurata lähtötehtävää. Klo 10 järjestetään tiedotustilaisuus ja kahvit kilpailukeskuksessa. Sen jälkeen tehdään tutustumiskierros maastoon tehtävärasteille. Lisäksi rasti 6 toimii kilpailussa yleisörastina.

Huoltajat ovat voineet tilata ennakkoon huoltajapaketin, joka sisältää huoltajaohjelman ja kilpailun aikana tarjottavat ateriat ja kahvin. Aterialipukkeita on myynnissä myös erikseen kilpailukeskuksen infopisteessä.

Huoltajien liikkuminen kilpailumaastossa muulloin kuin järjestetyn ohjelman aikana on kielletty. Muutoin huoltajan oleskelu maastossa voi johtaa häneen yhdistettävissä olevien vartioiden kilpailusuorituksen hylkäämiseen tuomarineuvoston harkinnan mukaan.

Kilpailuvartion avustaminen ja huoltaminen kilpailun aikana johtaa vartion hylkäämiseen.

Lääkintähuolto

Kilpailijoilla on oltava mukana henkilökohtaiset lääkkeet ja vartioilla omat ensiapuvälineet omaa tarvetta varten. Hätätapauksia varten jokaisella rastilla on puhelin sekä ensiapuvalmius. Rakentelurasteilla päivystää ambulanssi. Pienet haaverit vartio hoitaa itse. Hätätilanteen sattuessa muualla kuin rastilla on pyrittävä saamaan puhelinyhteys hätäkeskukseen (112).

Kilpailukeskuksessa on EA-piste.

Muutokset tehtävä- ja pisteluettelossa

Tehtävien Todennäköisyyslaskenta sekä Kauppatieteet pisteet ovat vaihtuneet päikseen.

Uudet tehtäväryhmäpisteet:

Luonnontieteet 26 (ennen 28)

Humanistiset tieteet 16 (ennen 14)

Löytötavarat

Löytötavaroita voi kysyä kilpailun aikana kilpailukeskuksen infopisteestä. Tämän jälkeen tavarat toimitetaan Kymenlaakson Partiopiirin piiritoimistoon, mistä niitä voi tiedustella.

Vakuutus

Vartiot kilpailevat omalla vastuullaan. Kilpailijat on vakuutettu SP:n jäsenmaksuun sisältyvällä tapaturma- ja vastuuvakuutuksella. Kilpailijoiden tulee olla SP:n jäsenmaksun vuodelle 2018 maksaneita.

Kiertopalkinnot

Viime vuoden kevätmestaruuskilpailussa kiertopalkinnot jaettiin seuraavasti:

Oranssi: Minkki, Pohjan Veikot ry, PP

Vihreä: Siili, Tampereen Eräpojat ry, Häme

Piirien välinen kilpailu: Järvi-Suomen Partiopiiri

Kyseisiä piirejä pyydetään huolehtimaan kiertopalkintojen toimittamisesta kaiverrettuina kilpailukeskukseen. Jos kiertopalkintoja ei jostain syystä pystytä toimittamaan kilpailukeskukseen, pyydetään siitä ilmoittamaan.

Tuomarineuvosto

Puheenjohtaja Jari Matikainen

Kilpailijoiden edustaja Susanna Kaitila

Kilpailunjohtaja Annika Ukkola, Kymenrannan Tytöt

Valvoja Ulla Suutari, Tarmontytöt, E-KP

Konsistori (Järjestelytoimikunta)

Rehtori Annika Ukkola, Kymenrannan Tytöt

Sisujen rehtori Petri Pekkola, Maakotkat

Dosentti Anniina Ukkola, Kymenrannan Tytöt

Dekaani Annette Ukkola, Kymenrannan Tytöt

Airut Petri Hynninen

Kansleri Pia-Maritta Puruskainen, Kouvolan Tyttöpartio

Yliassistentit Jake Ihalainen, Karhulan Korvenkävijät

Jari Hotanen

Amanuenssi Sandra Pikkarainen, Merihaukat

Pedelli Jari-Pekka Väisänen, Karhulan Korvenkävijät

Lääkintä Petri Pekkola, Maakotkat

Kisakeskuskoordinaattori Minna Ritari, Kouvolan Tyttöpartio

Inspehtööri Ulla Suutari, Tarmontytöt

Kilpailuun ilmoittautuneet vartiot:

Oranssi

101 Nipsut, Rajan Reippaat ry, Uusimaa

102 Nimettömät, Rauman Partiotytöt ry, L-SP

103 Mörköfantit, Pääskyparvi, L-SP

104 MaanMatoset, Roineen Tytöt ry, Häme

105 Minkki, Pohjan Veikot, PP

106 Idefix, Tampereen Lokit ry, Häme

107 Valpassarviset, Partiotyttölippukunta Oulun Valppaat ry, PP

108 Tuomenmarjat, Eräpartiolippukunta Limingan Niittykärpät, PP

109 TehoTytöt, L-SP

110 Kettu1, Pohjan Veikot, PP

111 Eräketut, Kouvolan Tyttöpartio, Kymi

Vihreä

201 Mursut, Merihaukat, Kymi

202 Nimetön, Harjavallan Pirkat, L-SP

203 The Raulit, Leirisiskot ry, L-SP

204 Telkkä, Turun Sinikotkat ry, L-SP

205 Sohvanväliperunat, Hollolan Hirvenhiihtäjät ry, Häme

205 Suomummot, Härmän Tähystäjät ry, PP

207 Tulikipinät, Pohjolan Pirteät ry, PP

208 Saappaat, Eräpartiolippukunta Limingan Niittykärpät, PP

209 Mörmelit, Kallan Tiirat ry, PoSaPa

210 Juustohöylä, Tampereen Eräpojat ry, Häme

211 Merimnäköala Agentti, Kaarinan Korpiklaani ry, L-SP

212 Er-Ha, Tampereen Kotkat, Häme

213 Kuomat, Eräpartiolippukunta Limingan Niittykärpät, PP

214 Huopakumpparit, Eräpartiolippukunta Limingan Niittykärpät, PP

215 Merimakkara Agentti, Kaarinan Korpiklaani ry, L-SP

216 Näätä, Pohjan Veikot, PP

217 Vapaat Kotkat, Partiolippukunta Kielaat ry, Lappi

218 Ilwes, Tampereen Kotkat, Häme

Violetti

301 Sudet, Virkkalan Tulentekijät ry, Uusimaa

302 Tikka-vartio, Kouvolan Sini-Veikot, Kymi

Kirjava

401 Metsälumikot, Pirkkalan Pirkot ry, Häme

402 Lumos, Partiolippukunta Toimarit ry, PP

403 Majava1, Karhulan Korvenkävijät ry, Kymi

404 Kipinä1, Karhulan Korvenkävijät ry, Kymi

405 Piraatit, Lahden Katajaiset ry, Häme

406 Kettu2, Hirviveikot ry, Häme

407 Avaruuden lapset, Petosen Polunetsijät ry, J-SP

408 Dominikaaninen tasavalta, Petosen Polunetsijät ry, J-SP

409 Muorit, Eräpartiolippukunta Limingan Niittykärpät, PP

410 Intuitiolla, Puijon Pakertajat ry, J-SP

411 Karhut, Karhulan Kanttarellit ry, Kymi

412 Kyösti, Pohjan Veikot, PP

Liitteet:

Ilmoittautumislomake